i-Depot

Laatst gewijzigd:

dinsdag 29 oktober 2019

Een idee op zich wordt niet beschermd door het intellectueel eigendomsrecht. Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom voorzag daarom in een i-DEPOT.

Het i-DEPOT is een systeem waarmee u kunt bewijzen dat een creatie op een bepaalde datum bestond: een idee, een concept, een ontwerp, een uitvinding, een model,  een scenario, een songtekst of een prototype bijvoorbeeld. Het i-DEPOT bewijst de datum van creatie en de identiteit van de ontwerper, maar verleent verder geen enkel eigendomsrecht of enige bescherming. U krijgt echter wel een bewijs van een officiële, betrouwbare instantie die de echtheid van uw i-DEPOT garandeert. Hiermee staat u juridisch sterker in de strijd tegen concurrenten, voormalige werknemers of zakenpartners, die uw idee willen namaken.

Het  i-DEPOT kan ook een ideale aanvulling zijn op een bedrijfsgeheim door op onbetwistbare wijze te bepalen wie de uitvinder van de innovatie is, en vast te leggen dat de creatie van de innovatie zich vroeger in de tijd situeert dan de uitwisseling van de informatie over deze innovatie.

U kunt uw i-DEPOT direct online indienen. Dat gaat snel, en gemakkelijk. Het i-DEPOT is goedkoop en vooral ook veilig. Het i-DEPOT is normaal gezien 5 jaar geldig, maar kan telkens 5 opeenvolgende jaren worden verlengd. Het concept van het i-DEPOT wordt beheerd door het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.

Blijf up-to-date

Het ondernemerslandschap staat niet stil. Wil je niets missen? Sluit je aan bij 25.000 abonnees en ontvang elke twee weken gratis leerrijke inhoudsartikels, concrete tips, boeiende ondernemersportretten, actuele nieuwtjes en een overzicht van nuttige workshops en netwerkactiviteiten in Brussel in je mailbox.