De preactiviteitssteun

Laatst gewijzigd:

donderdag 21 november 2019

Omdat het vaak beter is om je bedrijfsproject degelijk voor te bereiden dan later te vernemen dat het niet levensvatbaar was, voorziet het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest drie preactiviteitssubsidies. Als je nog geen ondernemingsnummer hebt, kun je gebruik maken van deze hulpmiddelen.

Bedrijfsprojectpremie: ideeën ontwikkelen

Deze premie is bedoeld voor toekomstige ondernemers van 18 jaar en ouder die een idee of een bedrijfsproject hebben, maar een financiële impuls nodig hebben om het te ontwikkelen. Als je jezelf herkent in deze beschrijving, kun je naast de algemene begeleiding voor de ontwikkeling van je onderneming een aanvraag indienen voor een premie en 60% tussenkomst genieten op je uitgaven voor consultancy, opleiding, kinderopvang en beurzen in het buitenland.

Bedrijfsprojectpremie: je project uitdiepen

Je bent minstens 18 jaar en je hebt al een marktonderzoek en een strategische analyse uitgevoerd die gunstig zijn voor de ontwikkeling van je project en je overweegt om de sprong te wagen. Je consultancykosten, uitrusting, opleiding, kinderopvang en beurzen in het buitenland die je helpen om je project af te ronden, kun je tot 60% gesubsidieerd krijgen. Ook hier word je ondersteund door een begeleidingsstructuur voor de algemene ontwikkeling van je project.

Bedrijfsprojectpremie: een bedrijf overnemen

Als toekomstige ondernemer kun je ook overwegen om een bedrijf over te nemen in plaats van er een op te richten. Je kan dan de activiteiten behouden of zelfs uitbreiden. Via deze premie draagt het Gewest voor 60% bij aan je consultancykosten, opleiding, beurzen in het buitenland of zelfs aan de kosten voor kinderopvang. Bij het programma van deze hulp hoort ook de begeleiding bij de overname.

Raadpleeg de gedetailleerde fiches voor de premie voor ontwikkeling van ideeën, voor het uitdiepen van een project of voor een bedrijfsovername, met informatie over de begunstigden, de plafonds, het aantal subsidies per kalenderjaar, de na te leven voorwaarden en de te volgen procedure, of surf naar de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Blijf up-to-date

Het ondernemerslandschap staat niet stil. Wil je niets missen? Sluit je aan bij 25.000 abonnees en ontvang elke twee weken gratis leerrijke inhoudsartikels, concrete tips, boeiende ondernemersportretten, actuele nieuwtjes en een overzicht van nuttige workshops en netwerkactiviteiten in Brussel in je mailbox.